Selkä - salijumppa

Tiistaisin jumpataan Päiväkeskuksen salissa. Jokaisella on lupa liikkua oman kunnon ja tunnon mukaan. Jumppa alkaa lämmittelyllä, kehon avauksilla ja kevyillä venytyksillä. Tunnin ohjelmassa on sykettä nostavia osuuksia hengitys- ja verenkiertoelimistöä vahvistamaan, monipuolisia lihaskuntoharjoitteita vartalon eri lihasryhmiä voimistamaan sekä lopuksi palauttavaa venyttelyä lihaskireyksiä ja lihasepätasapainoa poistamaan sekä ryhtiä ja kehon asentoa palauttamaan. Jumpassa ei ole hyppyjä, eikä vaikeita askelsarjoja. Usein liikutaan kotimaisen iskelmämusiikin tahtiin, tai tahdin vierestä, jos oma keho niin sanoo. Ryhmässä on mukavaa liikkua, se tukee, tsemppaa ja pistää haastamaan itseänsä, mutta tärkeää on oman kehon kuuntelu ja liikkuminen itselle sopivalla tavalla ja kivuttomasti.

Lihaskuntoharjoittelussa tehdään paljon toistoja, pumpataan aineenvaihduntaa liikkeelle, pidetään nivelet notkeana ja vahvistetaan isoja lihasryhmiä oman kehon painoa apuna käyttäen. Jumpan aikana tehdään tasapainoa vahvistavia harjoitteita sekä muistutetaan oman kehon hallinnasta, jotta liikkeet tulisi tehtyä mahdollisimman ergonomisesti. Kiinnitetään erityisesti huomiota tukikorsettiin, joka koostuu keskivartalon alueen useista lihaskerroksista, joita vahvistamalla selkäranka saa tukea ja keho vahvistuu. Toisinaan vaihtelua tuovat pikkupainot, kuminauha, keppi tai kuntopiiri. Välillä kuunnellaan hengitystä ja haetaan sisäistä voimaa. Liikeharjoitteet pyritään valitsemaan sen mukaan, että jokainen ryhmäläinen pystyy haastamaan itseään. Sama harjoitusohjelma toistuu kolmen viikon ajan, jolloin harjoitus tehostuu.

Jumpan jälkeen on mahdollisuus kysyä ohjaajalta tarkentavia ohjeita liikkeiden oikeaoppiseen suorittamiseen tai oman kehon huoltoon. Omaa kehoa tulee hoitaa sitä kunnioittaen ja sopivasti haastaen.

Annu


Jumppatunnit tiistaisin 8.9. - 8.12.2020 klo 18.00-19.00

Mikkelin Päiväkeskuksen salissa, Kiiskinmäenkatu 2

ohjaajana Anita Ikonen

Hinta 30 €/kausi   Viite: 3337

Ilmoittautua voi tunnin alussa

yhteyshenkilö Ulla 044 324 0064